Kittens

Wij hebben geen kittens op dit moment

Naam 
en geslacht

Vachtkleur 
en ras

Beschikbaarheid


 

 

 

  

 

 

 

Beschikbaar: Het kitten is voor iedereen vrij.
Optie: Iemand heeft interesse in het kitten maar
het kitten kan weer beschikbaar worden (max 2 weken).
Gereserveerd: Het kitten heeft al een nieuw mandje gevonden.
 

Kitteninfo
Vanaf de zwangerschap komt een werpkist bij ons in de woonkamer te staan. Zo kan moederpoes zich rustig terugtrekken wanneer ze hier behoefte aan heeft. Deze kist blijft bij ons in de woonkamer staan gezien wij een kleine cattery zijn en enkel met twee personen rondrennen. In deze kist blijven ze ongeveer 3 weekjes. Vanaf dat moment mogen ze langzaam op het tapijt lopen en meters maken. Als ze het lopen onder de knie hebben met 4 weken komt er een grote bench bij de werpkist met een kattenbakje, eet en drinkbakje en een krabpaaltje. Als de kittens goed kunnen lopen, klimmen en springen mogen ze vrij door het huis rondlopen.

De kittens zullen 2 keer ingeënt worden met een doodvaccin en 4 keer ontwormt worden met een ontwormingspasta. Elk kitten is in het bezit van een Europees paspoort, een stamboom met eigendomsbewijs van LimbraCatClub en neemt een kittenpakket van Royal Canin mee. In dit pakket zitten leuke informatieboekjes, brokjes voor enkele dagen en een zakje natvoer. Tevens krijgt elk kitten een deken uit het nest mee zodat er in het nieuwe huis ook nog een bekend geurtje aanwezig is. 
Ook wordt elk kitten gechipt en zal volledig gecontroleerd zijn door de dierenartsen van dierenkliniek Strijthagen of Heerlen. 

Het kitten verlaat het nest pas wanneer hij voldoet aan de norm die gesteld is door de cattery  vereniging. Dit houdt in dat het kitten 13 weken of ouder is. Met een gewicht van minimaal 1 kilogram. Zelf willen wij eraan toevoegen dat wij enkel een gezond kitten aan het nieuwe personeel willen meegeven. Dit betekent dat wij altijd het recht behouden om de verhuis van een kitten uittestellen tot het aan boven vernoemde criteria voldoet.

Aanbetalings- en koopcontract
Al onze kittens verhuizen met een aanbetalingscontract en een koopcontract. Als er een kennismakingsbezoekje heeft plaatsgevonden en beide partijen zijn er van overtuigd dat het kitten goed personeel heeft gevonden wordt er een aanbetalingscontract ondertekend. Wij vragen een aanbetaling zodat de koper er zeker van is dat het kitten voor hem/haar/hen is gereserveerd en wij weten dan zeker dat het kitten ook echt een nieuw mandje heeft met 13 weekjes.

Bij het ophalen van het kitten wordt het koopcontract ondertekend, welke reeds besproken is in eerdere bezoekjes en het restbedag overhandigd. Hierin staan enkele belangrijke voorwaarden voor ons en het nieuwe personeel.
Naast de koopcontracten ontvangt het nieuwe personeel ook kopieën van de testen van de ouderdieren. 

De kittens verhuizen naar een huisje waar ze als huiskat worden gehouden, mocht er interesse zijn in een kitten voor de fok, horen wij dit graag eerst vooraf zodat een en ander besproken kan worden alvorens het bezoekje wordt gepland. 

Verhuisd
Als het kitten een veilige reis heeft gehad en het nieuwe huis ontdekt zouden wij het leuk vinden om af en toe nog eens wat van het nieuwe personeel te horen. Denk aan een mailtje, fototje, sms'je, whats'appje etc.....
Ook na het verhuis van een kitten kunt u bij ons altijd terecht met vragen en opmerkingen. Wij zullen dan onze uiterste best doen om samen naar een oplossing te zoeken.